Groepen


smallkidz


Babygroep (2 babygroepen van 0-12 maanden)

Op de babygroep vangen wij baby’s vanaf 2 maanden op. Uw baby kan op de speciaal voor baby´s ingerichte groep in alle rust, in zijn of haar eigen ritme eten slapen, kruipen, snoezelen, knuffelen en groot worden. Zodra uw kind kan lopen en mee-eten met onze warme maaltijden van Apetito, gaan we kijken wanneer het beste moment is voor een overstap naar de verticale groep, waar uw kind in een uitdagendere omgeving verder kan ontwikkelen.


Verticale groep (3 verticale groepen van 1-4 van jaar) Op de verticale groep leert uw kind met oudere kinderen omgaan; zien eten is eten, zien doen is doen. Uw kind gaat nu ook samen spelen. Vanaf 2,5 jaar gaan we kijken of uw kind toe is aan de volgende stap; de peutergroep. Hier spelen en ontwikkelen kinderen tot 4 jaar zich tot een kleuter.
smallkidz


Verticale groepen (van 1-4 jaar)

De grootste voordelen op een verticale groep zijn dat de kinderen van elkaar leren en leren rekening met elkaar te houden omdat er zoveel verschillende leeftijden zijn. Dat er intense vriendschappen ontstaan omdat de kinderen meerdere jaren bij elkaar op de groep kunnen zitten.

Er zijn kinderen, van e leeftijdsgroepen, 1-2 jaar, 2-3 jaar en 3-4 jaar. Deze kinderen slapen op verschillende momenten van de dag waardoor de pedagogisch medewerkers in kleine sub groepjes kunnen werken en op die momenten gerichte activiteiten aan kunnen bieden.


smallkidz


Peutergroep (van 2-4 jaar)

Voor de peuters geldt, dat zij de wereld willen verkennen. In hun groepsruimten zijn zowel rustige als uitdagende (speel)hoeken te vinden. Hier kunnen zij zich ontwikkelen door eigen interesses te kiezen, afgestemd op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Op deze groep kan uw peuter zonder rekening te houden met de allerkleinsten naar hartenlust in een speciaal ingerichte hoek bouwen, spelen, lezen, knutselen etc.
Er hoeft geen rekening meer te worden gehouden met kinderen die slapen of de fles krijgen.

Door met kinderen samen in kleine groepjes activiteiten te doen en de kinderen te observeren, ontdek je hoe je de kinderen naar de zone van de naaste ontwikkeling kunt brengen. Op deze manier kijk je bewust naar het kind en wat het kind doet. Het gaat ook bewust over groeperen, je brengt kinderen samen die voor elkaar die zone van naaste ontwikkeling kunnen stimuleren.
smallkidz

Leuk


Wij willen dat kinderen zich welkom voelen en het gewoon leuk hebben bij Small Kidz. Daarom bieden we volop gerichte activiteiten waaronder yoga-lessen, dans, uitjes naar de bibliotheek of kinderboerderij, leuke speel-/leeshoeken, snoezelen, klimmen & klauteren, kunstzinnige vorming, gezellige ‘tafelmomenten’ of gewoon lekker buiten spelen en hierbij interactieve begeleiding waarbij er altijd naar de belevingswereld van elk kind individueel wordt gekeken.

smallkidz

Small Kidz' Hygiëne


Small Kidz hecht veel waarde aan hygiëne. In het kader van het project Heel Gewoon Handen Schoon door de Erasmus Universiteit (in 2011-2012) heeft Small Kidz Kinderdagverblijf dan ook graag haar medewerking verleend.

Onze groepen werden, naast de reeds aanwezige handgel-dispensers, voorzien van extra systemen voor medewerkers en wegwijzers voor de kinderen: zoals alcohol- en (kinder)zeepdispensers en stickers om de handwas procedure voor de kinderen duidelijker zichtbaar te maken. Ook ouders werd verzocht om hun medewerking; zij moesten lijsten bijhouden over eventuele ziektebeelden bij hun kind om de effecten van de (extra) maatregelen te kunnen meten.

De resultaten van dit onderzoek/project zijn te lezen in de nieuwsbrief Heel Gewoon Handen Schoon van oktober 2012. In het verlengde van dit project zetten wij deze hygiënemaatregelen onveranderd voort. Het Beleidsplan Veiligheid- en Gezondheid is de basis voor het borgen van onze hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

smallkidz

Small Kidz' Veiligheid


Ook Veiligheid hebben wij hoog in het vaandel staan:
- Toegang tot het KDV voor ouders door middel van de vingerscan.
- Het Vierogenprincipe in ingebed in ons beleid. (klikt u links op het Pedagogisch Beleid om deze te lezen).
Letterlijke transparantie vindt u ook terug door de vele ramen die ook nog eens zorgen voor een gezonde sociale controle.
"We zijn nog een van de kleinere kinderdagverblijven en willen dit zo houden; hierdoor hebben we een open houding en zijn zeer laagdrempelig."

Engels leren

Van het leren van een vreemde taal wordt vaak opgemerkt dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. De oren van het heel jonge kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Benny's Playground benut die kans door peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels.

Benny’s Playground is een Engelstalig activiteitenprogramma voor peuters dat volledig aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Het programma is opgebouwd rondom snack time. Samen met Benny, de handpop, zingen en spelen de kinderen in het Engels. Benny eet en drinkt uiteraard een hapje mee!
Meer informatie vindt u op: www.earlybirdie.nl

smallkidz

Kunstzinnige vorming (activiteiten tijd)

Naast de verschillende speelhoeken op de groep beschikt Small Kidz ook over een eigen mini-atelier waar. Minstens 1 keer per week gaan de kinderen
(vanaf ongeveer 1,9 jaar) naar het atelier om creatief bezig te zijn en hun expressie verder te ontwikkelen. Het doel van kunstzinnige vorming is om kinderen
kennis te laten maken met verschillende technieken en materialen. Daarnaast wordt, doordat kinderen van deze leeftijd nog zo open staan voor kunst, de
creativiteit gestimuleerd en optimaal benut.


De kring

Hier starten we elke morgen mee op de Peuterschool & de verticale groepen

Peuter- en kleutergym en yoga

Bij de Peuter- en kleutergym wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met verschillende bewegingsvormen. Van klauteren en klimmen tot rollen en (diepte)springen. Elke gymles varieert dan ook qua inhoud. Het doel is, de motorische en fysieke ontwikkeling te bevorderen door middel van kracht en oog-hand coördinatie. Daarnaast komt mentale ontwikkeling aan bod, zoals het verleggen van grenzen en samenwerking. Na de introductie van de verschillende bewegingsvormen, wordt er plaats gemaakt voor herhaling. Dit om het gevoel van herkenning en zelfvertrouwen op te wekken bij kinderen. Om het uitdagend te houden voor zowel peuters als kleuters, worden er situaties geboden die passen bij elk kind (op zijn eigen niveau) en worden ze gestimuleerd om steeds een stapje verder te gaan.

Ook worden er yogalessen aangeboden voor kinderen al vanaf 2 jaar. Deze lessen zijn binnen Small Kidz een vast onderdeel van het dagprogramma. De yogalessen staan in het teken van wisselende thema’s. Dit is terug te zien in kleding of attributen die in de yogalessen gebruikt worden.


smallkidz
smallkidz

Tegenwoordig krijgen kinderen veel prikkels van buitenaf. Kinderen kunnen daardoor vaak geen moment van ontspanning vinden. Het doel van yoga is om kinderen, door middel van speelse oefeningen, te laten inspannen en ontspannen waardoor ze meer in balans komen. Daarnaast heeft yoga een positieve uitwerking op het lichaam. Kinderen die yoga volgen kunnen zich beter concentreren en zijn zich meer bewust van hun lichaam, met als gevolg dat hun zelfvertrouwen toeneemt.